Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? SMS Ve e-Devlet İle Nasıl Sorgulanır?

Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? SMS Ve e-Devlet İle Nasıl Sorgulanır?

Mayıs ayı evde bakım maaşı yatrı mı? Hesaplara ne zaman yatacak? Ayın kaçında yatacak? Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli vatandaşlara ve yakınlarına her ay düzenli olarak yatırılan evde bakım maaşı Mayıs ayında ne zaman yatırılacak? Yatırılıp yatıtılmadığı nasıl sorgulanır? SMS ve e-devlet evde bakım maaşı sorgulama ekranına nasıl ulaşılır? Detaylar haberimizde:

Mayıs ayı evde bakım maaşı, Nisan ayının sona ermesi ile birlikte evinde hasta bakan pek çok kişi tarafından sorgulanmaya başlandı. Her ay belirli günlerde, tanımlı hesaplara yatırılan evde bakım maaşı ile ilgili bildirim vatandaşlara SMS olarak, telefon numarasının tanımlanmış olması halinde gönderilir. Telefon numarasının tanımlı olmaması halinde ise e-Devlet üzerinden Mayıs ayı evde bakım maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Mayıs ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Mayıs ayı evde bakım maaşı, her ay olduğu gibi bu ayda belirlenen tarihte vatandaşların sisteme tanımlı banka hesaplarına yatırılacak.

Bu aya dair resmi bir açıklama henüz gelmemiş olsa da evde bakım maaşının her ay hesaplara ayın 15'i ile 31'i arasında yatırıldığını belirtmek isteriz. Meb hocam olarak konuya dair bir açıklamanın elimize ulaşması halinde sizlerle paylaşacağız.

Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Nasıl Sorgulanır?

Mayıs ayı evde bakım maaşı nasıl sorgulanır? Mayıs ayı evde bakım maaşı sorgulama için e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" ekranına erişilerek, T.C. kimlik numarası ve şifre girişi yapılarak görüntülenebilir.

Evde bakım maaşının yatırılıp yatırılmadığı SMS ile de sorgulanabilir. Bunun için yapılması gereken BAKİYE yazmak ve kısa mesaj olarak 4747'ye göndermektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.